Praktisk informasjon

Hvor er leiren?

I 2021 og 2022 gjennomføres leirene våre på Solstrand Bruk i Marker kommune, en drøy kilometer utenfor Ørje sentrum. Deltakerne må selv komme seg til og fra Solstrand Bruk. Det er god plass i gårdsplassen til å levere og hente.

Nytt leirsted for sommeren 2023 annonseres når påmelding åpnes, senest desember 2022.

Bor man på egne rom?

På Solstrand Bruk (2021 og 2022) blir deltakerne blir fordelt på rom hvor det er plass til to til seks personer. Rommene har enkel standard med køyesenger, vask og skap. Det er felles wc og dusj i begge etasjene.

Hygiene og spesielt håndhygiene er svært viktig. Alle skal vaske hendene før de spiser.

Hvordan er en vanlig dag på leir?

Vi starter dagen med frokost kl 09.00. Under frokosten vil de voksne fortelle om hva som skal skje denne dagen, og alle smører matpakkelunsj.
Etter frokost pakker vi sekken og gjør oss klare for tur. På tur finner vi et fint sted hvor vi spiser matpakka, leker, utforsker skogen eller har andre aktiviteter.
Når vi har kommet tilbake til leirstedet, leker vi ute frem til middag.   
Middagen spiser vi inne, eller ute hvis det er fint vær.
Etter middag har vi for eksempel fotballkamp, disco, kanonballturnering, bading eller noe annet gøy.
Så sier vi takk for i dag og god natt!
Det skal være stille på rommene kl 22.00, men det er selvsagt lov å lese litt på senga.

Hvem jobber på leiren?

Våre ansatte er glade i å være sammen med barn og trives med aktiviteter både ute og inne. Alle som jobber hos oss har gyldig politiattest og har gjennomgått opplæring. Vi tilpasser størrelsen på ansattgruppen etter antall påmeldte slik at vi sørger for god voksentetthet.

Hva må jeg ha med meg på leir?

Pakkeliste finner du her.
Klær og utstyr må merkes med barnets navn, og barnet har selv ansvar for medbrakt utstyr. Vi har ikke anledning til å vaske klær i løpet av oppholdet.  
Du trenger ikke å ha med lommepenger.

Kan jeg ta med mobil?

Du kan ta med telefonen din, men under oppholdet legger vi fra oss mobiltelefonene. Vi tror at barn og unge trenger å få litt fri slik at de kan få være der de er. Vi har også erfart at mange synes det er godt at det ikke alltid skal tas bilder eller at det kan foregå digital kommunikasjon som ikke alle er del av. Vi legger opp til “ringetid” slik at de som ønsker det kan ringe hjem.

Forberedelse

For noen av deltakerne er det kanskje første gang de skal sove borte eller være hjemmefra over flere dager. Det kan være lurt å forberede barna på at opplevelsen av å være på leir kan være ny og uvant. Sammen med oss som jobber på leiren, vil de ha ansvar overfor seg selv og andre. Dette gjelder for eksempel å ta godt vare på hverandre, å passe på tingene sine og ansvaret for personlig hygiene. Snakk gjerne om dette før barna kommer på leir.

Sikkerhet og rutiner

Opplæring og drift følger godt gjennomarbeidede rutiner. Sammen med deltakerne, vil vi gjennomgå og øve på brannsikkerhet, sikkerhet ved vann, og generelle tiltak i forbindelse med turer og oppholdet forøvrig.
Vi har alltid førstehjelpsutstyr i umiddelbar nærhet, og alle ansatte har fått opplæring i bruk av utstyret og hvordan håndtere ulykkes- og faresituasjoner.

Vi tar smittevern på alvor, og gjør fortløpende vurdering av smittesituasjonen. Les mer om smittevern her.

Fikk du ikke svar på det du lurte på? Ta kontakt på hei@feriefabrikken.no